"Dyrka jesusbarnet!"

I morse gick jag upp kl sju, även fast jag är ledig idag. Och i morgon ringer klockan 05.30, för 07.00 ska jag stå i min luciaskjorta och sjunga "Jul, jul", och "Silent night". När ska jag hinna sova?

Gårkvällen med dock väldigt lyckad och mysig tillsammans med klara och bea, och hann faktiskt skriva en bra bit på vårt reportage. God mat och gott sällskap - det blir det alltid med er!

Nu önskar jag att skaferiet vore fullt av lussebullar och knäck, men det är det inte. Inte alls. I helgen måste jag baka helt enkelt.  

Jenka

Sitter och tuggar på ett Jenka-tuggummi och tänker tillbaka på min barndom. Blir nämligen väldigt nostalgisk varje gång jag tuggar Jenka. Ser liksom Marieberg framför mig. Min uppväxt. Björnvägen fullt av barn som ritar hagar på asfalten, lär sig cykla och leker i lekparken. Kom så tydligt ihåg när vi blev en till i familjen och var tvungna att hitta en ny lägenhet. Var tvungna att lämna Björnvägen 110. Vi älskade den lägenheten, allihop. Därför tog vi chansen att flytta 25 meter därifrån. Till Björnvägen 124 - radhuset mitt emot.

Jag har alltid längtat tillbaka till den gatan. Jag gör det fortfarande. Nästan så att jag vill flytta dit om några år. När jag är äldre, och gravid i första månaden. För jag vill att mina barn ska uppleva allt det där, hoppa hage och lära sig cykla, precis som jag gjorde.

När jag tuggar Jenka är jag tillbaka på Björnvägen på Marieberg. Jenka är mitt nostalgituggummi.

new moon

MUMS


en dag på brandstationen

Idag mina vänner har jag varit på äventyr. Jag + dannes familj fick ett litet privat studiebesök på brandstationen, där hans pappa jobbar. Jag kände mig barnsligt lycklig över att sitta där i brandbilen med sirenerna på. Och sen kan man ju faktiskt inte förneka att brandman är världens sexigaste yrke.

Nu ligger jag i mammas mysiga vardagsrum och lyssnar på julmusik. Hyacinterna från köket doftar ända hit, och man kan faktiskt säga att julstämningen är på topp! Utanför fönstret är det dock regn och rusk, som jag förövrigt har varit extremt less på nu på sista tiden. Vill ha kall och mjuk kramsnö eller ingen snö/slask alls. Bra vinter eller sommar helt enkelt. Slasket och rusket kan man bara hoppa över tycker jag.

Snart ska jag göra mig i ordning för middag på Åkervägen, och sen blir det bio med Linnéa. Det kommer bli en bra kväll helt enkelt. Jag ser framemot Edward Cullen och popcorn. LOVELY!


stick i armen

"Du kan få lite spänningar i armen, kanske. Men det kommer gå över fort!" Så sa hon som vaccinerade mig mot svinflunsan. FUCK YOUU! Jag har haft SVINONT hela natten. Kunde liksom inte ligga på den sidan som jag alltid ligger på, plus att om man är två i min lilla 90-säng, så måste man trängas. Aj. Armen värker fortfarande. Känner mig sjukt barnslig som klagar över en liten spruta, men jaja.

Idag har jag i alla fall fått min efterlängtade mobiltelefon. Den är fin och jag är som nykär.

bra och fin rubrik

Sitter på skolan alldeles för tidigt. Men när det är så här kallt och halt ute, och det erbjuds skjuts, så tackar jag ja på direkten. Yes. Ibland kan det vara skönt att vara bland dom första här, strosa runt i de tomma korridorerna. Men idag är det inte skönt. Idag har jag glömt min skåpnyckel vilket betyder att jag måste gå runt och konka på både dunjackan, koftan och väskan. Var är min skåpnyckel?

Dagen kommer att bestå av mördarlektionen samhällskunskap B, Pa-100 och miljökunskap där vi ska ut till Holmsund för ett studiebesök på IL-recykling. Egil har sagt i flera veckor att det är kallt där. Därför ser jag int framemot det. Och det är därför jag har dunjacka och varma koftor med mig som jag nu måste konka runt på.

Nu börjar vi om 25 minuter, so long!

I know you want me

I morse väcktes vi av "I know you want me", "When love takes over" och andra fräsiga och coola låtar. Det är alltså en tjej som bor i lägenheten över dannes som flera kvällar och morgnar har spelat dancefloor music på högsta volym. SLUTA säger jag bara. Det är fan inte okej att dunka partymusik klockan sju på morgonen...
 
Igår hade vi i alla fall arenadag på skolan som vi i arenas elevråd anordnat. Man kan säga att själva dagen blev en flopp. F-L-O-P-P. Men nu blev det som det blev och jaja vem orkar bry sig nu i efterhand? Efter skolan traskade jag till stan i regnet med världens största paraply för att ta en fika med Anton. Och som alltid, blev det otroligt bra och vi träffas verkligen alldeles för sällan!

Nu: Hemprovet i miljökunskapen som jag är tre veckor sen med.. gaaaah

RSS 2.0