god mat gör mig lycklig

Min pappa är guden på att laga mat. Jag skojar inte, han är guden. Och nu ska vi snart se melodifestivalen och äta chokladmousse med kokosgranerad ananas och dricka espresso. M-m-m. 



ge mig strepsil

Nu är jag less på det här. Femte morgonen i rad då jag vaknar upp med spikar i halsen och sus i öronen. Hur länge har det här tänkt hålla på? Jag hade inte direkt planerat mitt lov så här. Huvudet dunkar och har blivit alldeles svag i kroppen av att jag inte ätit så mycket som jag borde. Jag fryser konstant och går runt med tjocksockar och pappas enorma pälsmössa inomhus. Och sen dricker jag te. Har säkert druckit flera liter sammanlagt under de här dagarna.

Sen är jag helt ensam också. Iofs är det väl förstående nu när jag är sjuk, men när jag äntligen blir frisk kommer alla att ha farit bort. Och då menar jag verkligen alla. Daniel kommer iofs hem i morgonkväll efter att ha spelat match i östersund och sundsvall, och då ska jag busa med hans lillasyster och mysa med hans nyfödda lillebror. När jag blivit frisk alltså.



veckan 44

Jag saknar stockholm. Jättemycket, hur mycket som helst till och med. Älskar att tänka tillbaka till vecka 44 på kungsholmen. Tänka tillbaka på alla morgnar där man med en latte i handen fick lov att småspringa till jobbet , och att sedan komma hem till lägenheten, byta om och sedan ta tunnelbanan till stan för att träffa tjejerna. Jag vill leva så varje dag.





money

Jag är extremt shoppingsugen. Extremt. Nu har jag kollat på tusen olika sidor, och vill ha allt jag ser. Men det är verkligen just nu jag inte får och kan. Har lovat mig själv att spara så länge som möjligt, helst till sommaren.. Jag hatar att man måste vara så himla beroende av pengar :(

Mår lite bättre än igår, men fortfarande inte bra. Idag har iaf danne varit här och jag har gjort mitt bästa för att låta bli att pussa honom. Åh jag måste bli frisk till helgen..

Vill haaa

turn me on

Det blir en tidig kväll ikväll. Har fortfarande inga krafter, och har kort och gott spenderat dagen i sängen. 
Antar att morgondagen kommer att se likadan ut, men då är min plan att försöka orka mig ner till Hemmakväll och köpa B&J. Det har jag varit sugen på hela dagen, och det tycker jag man förtjänar när man är sjuk. 



99 balloons

Har inte gråtit så här mycket på länge. Fastnade framför Oprah på tv, och där visades detta klipp. Ni måste se det, det är så jävla vackert. 



fettis-dagen

Idag är det fettisdagen och jag gillar inte semlor. Sjuk är jag också, snorig, hostig och slemmig. Uh jag vet inte vad jag ska göra. Har inga krafter i kroppen, så det var inte en enkel match att gå upp ur sängen. Jag borde gå till skolan senare för att göra matteprovet iaf, men som det känns nu vill jag aldrig lämna lägenheten. 

Idag kommer även Dannes familj (iih bebisen!!) hem från Österrike. Mys. (om jag inte vore febrig och äcklig)



pms

Nu är jag så äckligt pms-fittig så det finns inte. Är sur på allt och alla och livet känns allmänt hopplöst just nu. Har sjuka aggressioner och vill bara krypa ner under täcket och stanna där tills livet är över.

Allt negativt i mitt liv just nu är:
- Det är fett obehagligt väder ute. Var så gott som dygnsur när jag kom hem, ååh ge mig sommar.
- Min spanskalärare kan inte prata i en vanlig samtalston. Hon viskar. Det gör att jag som idag satt längst bak i klassrummet, måste överanstränga mina öron för att ens uppfatta någonting. Jag dör.
- Mitt nagellack vill aldrig torka och nu har det kletat sig ut över nageln. Vi har inte ens någon remover hemma. Sug.
- Jag har matteprov i morgon.
- Min käke har fått damp och gör hur ont som helst, den vill inte samarbeta så jag vill helst inte prata.
- Alla far typ utomlands nu, jag stannar kvar i pissiga Umeå.
- Jag har skrivit en asdålig krönika som jag ska lämna in i morgon, men är så missnöjd att jag inte vet vad.
- Dom självlysande tangenterna på min dator har slutat lysa.
- Jag har fått en sån här nagelbandsflisa på sidan av nageln som är så mycket pain att jag vill hugga av mig fingret.
- Jag börjar bli sjuk, men har verkligen inte råd med mer frånvaro i skolan. 

(Det är inte ens allt, men känner att jag skulle uttråka alla totalt om jag skrev ner allt.)

Det lilla positiva i mitt liv just nu är:
+ Daniel. daniel daniel daniel
+ Sommarens planer
+ Höstens planer

Verkar det som att livet är party?



muy frío

Uuh jag kan inte alls få upp någon värme i kroppen. I natt sov jag med, hör och häpna, t-shirt, mjukisbyxor och sockar, och jag hade mitt duntäcke OCH en yllefilt på det. Och ändå vaknade jag och frös. Då måste det väl vara något fel? Eller att jag bara är fett sjuk, utan riktigt känna av det. Hur som helst, nu sitter jag här, med ylletröja och en värmande dator i knät och huttrar. Är sugen på te, eller nej, jag är sugen på chailatte. Måste ha chailatte.

Badet idag var inte lika hemskt som jag förberett mig på, tack och lov, utan det var nästan ganska roligt. Särskilt fridas vattengympa. Livräddningen är avklarad och nästa gång hoppas jag på att bara få leka fritt i bassängen. Som man gjorde i trean, med en liten bikini med rosa och gröna prickar på. 

Nu borde jag definitivt plugga spanska. Sen kommer familjen hem, och danne också hoppas jag. 

(sen satt jag bredvid VÄRLDENS SÖTASTE BARN på busshållplatsen. Hon hette Greta och var där med hennes dagmamma och några andra barn. Jag blev kär i henne, hon var nog det sötaste jag sett. Om ni ville veta.)

jag är släkt med Evert Taube

Är det inte coolt så säg! Visserligen ligger det låångt bak i släkten, men ändå. 

Umeå fortsätter att vara isigt kallt. 25 minusgrader och strumpbyxor var ingen höjdare igår, det kan jag lova. Usch vad jag inte gillar när det är kallt. En positiv sak är att jag insåg idag att det har blivit sjukt mycket ljusare på eftermiddagen. Det var ju inte alls längesen det var kolsvart ute kl tre på eftermiddagen.. och nu cyklade jag hem halv fem, och det skulle lika gärna kunnat ha varit mitt på dagen. Sånt gillar jag, våren är på väg!

Sen har vi bad i morgon. Jag vill inte, inte alls. Jag hatar badhus (bland det äckligaste jag vet), och ååh, umeå simhall är skabbigt och snuskigt. Nej jag ser inte fram emot det. 

Han är söt, han den där Evert.


förresten vill jag bli en journalist

Min pappa har för övrigt just kommit hem från fashion week i stockholm. Han gjorde något modereportage och jag är avundsjuk. Ska lätt bli journalist när jag blir stor. Sörjer typ smått över att det bara är knappt en termin kvar av journalistikpaketet, jag vill göra radio och skriva reportage och artiklar hela tiden!

Nu sitter och och knaprar i mig knäckebröd med ost. Det är nog det godaste jag vet efter en träning. Hejhopp!

singel ladies

Jag älskar att dansa. Älskar älskar älskar det. Det låter fånigt, men det är då jag känner mig som mest fri. Allt släpper, alla tankar bara försvinner, och till slut finns det bara jag i rummet, jag och musiken. Poetiskt, jag vet. Jag är sån. Ibland.

Pappa sitter vid pianot, plinkar på tangenterna och sjunger sin tenorstämma till operan. Liksom bara tenorstämman, upprepade verser och plink på tangenterna. Allt är på typ hebreiska också, det låter i alla fall inte som något bekant språk. Jag fick världens bubblande skrattanfall inom mig nyss, allt lät så fjantigt. Men han är duktig och jag borde inte skratta, jag borde göra något annat. Som att plugga. 

Du är så vacker att Sinatra skulle ha fallit, vid dina fötter.

Julia

Det är min dag idag och jag hoppas att jag får en bakelse. Vi brukar få det på våra namnsdagar, men jag känner en oro över att den här familjen helt har glömt bort vilken dag det är idag.. nej det blir nog ingen bakelse idag.

Stannade hemma idag enbart för att plugga matte till provet i morgon, vilket var sjukt ovärt eftersom jag fick ett mail av min lärare nyss som sa att det var framflyttat till nästa tisdag. Åh bara onödig frånvaro. Har iofs tusen andra grejer jag behöver göra, så får väl ta tag i dom ist.

Dans ikväll och jag taggar!


Jag ska slåss i dina kvarter

Håkan var bäst. Underbar, fantastisk, otrolig. Han var bäst. Han är bäst. Och nu är jag ännu mer kär i honom. Så även fast jag höll på att svimma där i folkmassan, så var det absolut den bästa konsert jag varit på. 

Lördagen bjöd som sagt på genrepet för melodifestivalen i skellefteå. Mycket trevligt det också måste jag säga, vi hade bra platser (just bakom petra mede när hon stod och pratade i publiken, hon var sjukt ofräsch och osminakd vilket var roligt hehe), och ja, även fast alla artister inte var dom bästa, så var det kul. Lasse Lindh och bandet var nog min och daniels favorit (även fast jag tyckte att Amy's låt var ganska fräsig). Stinas favvo var Jennifer Brown och morfar verkade uppsakatta allt lika mycket där han satt med världens leende och klappade med. Åh morfar..

Alla hjärtans dag avslutades sedan hemma hos Daniel med B&J. Och morgonen idag bjöd på lång sovmorgon, lång dusch och plättar med glass till frukost. MUMMAA!




Vickies pics.

Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt


"Jag gillar inte köttkorv och tillgjorda människor (man vet aldrig vad som finns inuti dom). Världen tycks vända sig emot mig. Jag blir äldre. - Jag är ledsen, Frank Sinatra. Varför kan inte världen…
- För att det är så här det är, viskar någon.
- Men jag vill leva i en värld där sångerna blir verklighet. 
Det måste finnas ett sånt ställe. Det bara måste! Det måste! 

Och Frank Sinatra svarar: Ingenting."

jag vill också spela innebandy

Det låter som att dom i lägenheten över oss spelar innebandy. Det låter verkligen precis så, så jag antar att dom gör det. Frågan är ju bara varför man spelar innebandy i lägenheten så här på kvällskvisten? Ibland sjunger dom singstar också, tar i allt vad dom har. Ibland blir jag sugen på att springa upp och knacka på, fråga om jag får vara med i festligheterna. För det är sällan någon i den här lägenheten styr upp en innebandymatch.

Kvällen har varit lugn och skön, och jag har spenderat dom flesta timmarna framför brasan med en Plaza-tidning. Medvetande om att jag egentligen borde sitta vid mitt skrivbord med spanska och matte, men jag orkade inte bry mig just då. Porque me gustaba el momento por el fuego. (ojoj, stekigt med spanska mitt i allt) Fast nu sitter det säkert något spanskafreak och läser det här och fnissar åt den säkert helt felaktiga meningen. Men jag orkar inte bry mig. För om en termin slutar jag spanskan. För evigt. I stället blir det psykologi A och körsång. Känns en aning roligare.

Snart kommer även denna lilla tös och hälsar på, och jag bara längtar ihjäl mig. 


I morgon.

Dom är uppe på taken alla är högt över staden

Sommaren snurrade fort, när vi bara snöade bort

Och jag vågade aldrig hålla din hand 
Vi är inte såna som i slutet får varann

Och alla bara pratar "är det sant" och "jag har hört om dig" 
Jag kommer aldrig tillbaka hit igen 
Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna 
Alla dansar och jag tänker är du också själv, var är du ikväll?

 

Nu har jag pimpat min kalender, huset är nystädat och håkans toner strömmar ur mina högtalare. I morgon ska jag stå där på Idun och sjunga med, för full hals. Jag ska dansa och vara lycklig tillsammans med håkan.

 

På lördag ska jag, daniel och stina åka till skellefteå för att se på melodifestivalen. Så spenderar vi alla hjärtans dag, tillsammans med Amy Diamond, Måns Zelmerlöw och Markoolio. Men det ska nog bli bra det med, jag till och med längtar. 

 

Nu nalkas det middag. Min favorit till och med, som jag brukar önska på min födelsedag, så god är den. Och nu får jag den idag, på en vanlig torsdag. Är mitt liv underbart? Ja.

 

 


det är underbart, fantastiskt

NU ÄR JAG LYCKLIG OCH HELT PIRRIG I HELA KROPPEN SÅ JAG VET INTE RIKTIGT VAD JAG SKA TA MIG TILL. LIVET ÄR UNDERBART OCH JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA POJKVÄN OCH VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER! JAG VET INTE VARFÖR JAG SKRIVER MED STORA BOKSTÄVER, MEN JAG ORKAR INTE BRY MIG. FÖR LIVET LEKER IDAG. NU SKA SOVA, GODNATT!



fullkornsvåfflor

Vaknade med extrem huvudvärk, och den har hållt i all day long. Det gick över till migrän efter inte lång tid alls, och det fina vädret var bara jobbigt för mig. Jag blir nämligen sjukt ljuskänslig när det slår in, så idag fick jag cykla med kisande ögon hela vägen hem. Ja, det är jobbigt. Och jag blir så less när ingen verkligen kan förstå hur ont det gör, och hur besvärligt det faktiskt är. Dagen blir förstörd, för när jag vaknar med huvudvärk somnar jag oftast med huvudvärk också. 

Annars, bortsett från migränen, har det varit en helt okej dag. På företagslektionen gjorde vi sjukt snygga och proffsiga fakturor till våra kunder, på klassrådet åt vi goda chokladbullar och på svenskan gjorde vi inte mycket alls. Matten orkade jag inte ens gå på. En och en halv timmes matte känns inte jättelockande när huvudet håller på att sprängas. 

Nu har jag ätit fullkornsvåfflor. Inget att rekommendera kan jag ju bara säga. Fattar inte varför man numera måste stoppa in fullkorn i allt? Så himla mycket nyttigare blir det ju inte, och när det inte ens smakar våfflor längre, utan bara fullkorn, ja då känns det ju lite onödigt. I pasta funkar det, men fan inte i våfflor. 

Snart börjar min dans, men jag har bestämt mig för att bara kolla på idag. Vill inte riskera en förkylning nu innan Håkan på fredag (ih, på fredag!!) Sen kommer daniel hit, jag har saknat honom. Min daniel.


Sum'

Jag drömde att jag sprang och hjulade barfota på grönt, mjukt gräs i natt. Sedan vaknade upp och insåg att snöstormen fortfarande yrade utanför. Jag ser fram emot sommaren 09, jag tror att det kommer att bli den bästa någonsin. 



                   
                                        




king of the dancehall

Skönaste natten på länge. Jag har nog aldrig sovit så djupt och vaknat upp så utvilad förut. Jag antar att jag behövde det. Men nu till gårkvällen. Vi började med ett födelsedagsfika för Vickan, med nästan det finaste fikat mina ögon någonsin skådat. Tårtan var imponerande fin och god. 

När den, och alla chokladbollarna, smulpajen och allt annat gott var uppätet, och magarna var mätta och belåtna, var det dags för att börja tänka på middag. Inte för att någon av oss var hungriga, nej jag mådde allvarligt talat jätteilla bara jag tänkte på mat, men med tanke på att vi inväntade ett dussin människor så var det bara att traska iväg till Ica för inhandling av taccos. Och även fast vi var så mätta av allt fikande, fanns det tydligen plats för mat ändå. 

Folket kom, högtalarna dunkade (typ), och dancehallen tog över på dansgolvet. Många roliga timmar, tills min migrän kom och förstörde lyckan och kvällen. Den ska alltid komma på en sån dålig tajming. Men det var bara att acceptera läget, och jag lämnade folket och festen för att gå hem till mig i kylan. Min säng har aldrig varit skönare.

   
  
     



alla som inte dansar

mitt huvud snurrar, jag är yr och har ont i huvudet. Musiken dunkar fortfarande i mitt huvud. Aj. Nu ska jag sova, hör av mig mer i morgon. (ledsen för dålig uppdatering, har haft min dator hos pappa hela veckan). Godnatt.

another way to die

Jag vill ju bara att du ska vara lycklig. Jag gör fan allt jag kan, mer kan jag inte göra. Men det gör ont att se dig så ledsen, jävligt ont.

Kylan har kommit tillbaka till Umeå och nu fryser jag så där konstant hela tiden. Dagen har varit dryg och eftermiddagen har inte varit så kul heller. Eftersom jag denna vecka nästan inte har något plugg alls, blir jag faktiskt ganska rastlös. Så nu har jag varit igång de senaste timmarna med en liten omflyttning av mitt rum till Martins rum. Tänkte bosätta mig där tills han kommer hem igen, för vad gör man inte för ett större rum, en tv och en egen ingång från trapphuset?

Sen måste jag välja mina val inför årskurs 3, både paket och individuella. Som det ser ut nu, så lutar det ju åt miljöpaketet, och sen funderar jag på körsång och kanske psykologi. Hm, det är himla mycket man val man måste göra i livet. Även fast dessa kanske inte är de största valen, så handlar det ju ändå om min framtid. Att råka välja fel, att inse efter ett tag att det var världens misstag, kan ju påverka framtiden ganska mycket.. hm.

Nu ska jag göra en cappucino, sen leta upp mina dansskor och bege mig till min dancehall. Shakashaka. Min nacke är fortfarande helt stel sen förra gången, men whatever, nu ska jag ha kul!


Ge mig sommar nuuuuu

livet är underbart

Underbar helg. Helt fantastisk. Jag älskar sådana helger när man på söndagen inte har ångest över den kommande skolveckan, utan att man då bara kan titta tillbaka på fredagen och lördagen och konstatera att, jo det har varit en helt fantastisk helg. Och ja, den här helgen har verkligen varit en sådan helg.

Fredagen bjöd på Klara, Bea och god mat och dryck. En riktig kanonkväll. En sådan kväll då jag verkligen njuter av livet. I ugnen låg en paj med fetaost, soltorkade tomater och oliver, det var vin i glasen, brasan sprakade och Joni Mitchell och Norah Jones hördes i högtalarna. En perfekt kväll. Visserligen råkade en propp gå, och otekniska som vi var, hade vi ingen aning om hur man fixade det. Hela lägenheten var kolsvart och under några minuter greps vi av lite panik. Som tur var, så var grannen vaken och kunde komma och hjälpa oss, och vi kunde fortsätta vår kväll framför brasan med fruktsallad och lite cocktails. Det var nog den bästa fredagen på länge.

Efter några fåtals timmar sömn vaknade vi, och jag och Bea mötte upp Linnéa för lite företagsstäd. Fort gick det och trevligt hade vi, det till och med slank ner en kladdkaka i våra magar. Resultaten blev strålande och vi var nöjda.
Senare på kvällen umgicks jag med en till en början deprimerande Daniel, som just hade förlorat en match, men som tur var kunde jag göra honom på bättre humör. Kvällen bjöd på "Arn" och mys i soffan, och en tidig kväll. 

Idag har det varit typ världens finaste dag, och jag och Danne har gått en långpromenad i det fina vädret. Jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig. 

Snart blir det pappas hemlagade hamburgare, och sen bär det troligtvis av till ishallen för en till hockeymatch. 
Hoppas att alla har haft en bra helg, PUSS!

RSS 2.0