P&L?

Jag är segast i världen på att skriva förlååt. 

I helgen har jag:
- Ångrat att jag inte var på Open
- Tjänat 420 kr för ingenting
- Därför unnat mig ett par skor
- Softat i röbäck med världens underbaraste
- Ätit god mat, gott vin med familjen
- Sett på en tråkig och seg fotbollsmatch
- Myst med en nu halvt handikappat pojkvän
- Tagit ner ca 1000 affischer från min källare

Nu gäspar jag. Jag har ställt om dygnet helt och hållet, men på helt fel sätt. Nu blir jag trött alldeles för tidigt, och då snackar vi liksom godnatt kl 21.00. Något är fel, eller är det bara vårtröttheten som slår in. Jag gäspar hela tiden.

Sen har jag också bestämt mig för att det nog blir Peace and love i sommar ändå. Någon taggad? Tagga annars, det kommer bli grymt. Och jag kommer vara brun och fräsch efter en vecka på mallis. Det ser jag fram emot.

Äh, godnatt

You shine brightest of them all

Nu är dansen till idun klar. Det är den roligaste koreografin jag någonsing gjort, men seriöst, it kills me. Mördardans typ. Jag är helt slut efter varje klass nu, så jobbig är den. Eller är det jag som har extremt dålig kondition. Jo, så är det nog.

Dagen har bestått av en företagslektion, där vi kom fram till att vi faktiskt kommer att tjäna rätt så bra (!) och sen blev det fika. Fikafikafika. Jag älskar fika. Kladdkakemuffins in my heart serriii. Svenskan var bara tråkig och jag hade ont i skallen, så jag for hem efter den och umgicks med en pojkvän som satt på mitt rum när jag kom hem. Mys!

Nu sitter jag och filar på mitt urdåliga reportage som alla i min journalistik kommer läsa i morgon:( Sen har jag dancehall som jag verkligen inte vill gå på. Jag vill hoppa av. Man ska inte behöva få sådan ångest över en dansklass så man får ont i magen? Vi får se hur jag gör. gah

I feel the adrenaline moving through my veins
Spotlight on me and I'm ready to break
I'm like a performer, the dancefloor is my stage
Better be ready, hope that you feel the same

långhelgen

Helgen har varit kanon. Lång och bra. Fredagen spenderades med Daniel och hans familj i röbäck, med god middag och trevligt sällskap. Jag trivs där kan man säga. Alwin är världens mysigaste bebis och jag funderar typ på att smuggla med honom hem någon dag.
   Lördagen bjöd på fint väder och långpromenad + några timmar på i solen på altanen. Jag älskar att man verkligen känner att sommaren är på väg nu. Att det märks så tydligt på alla. För man blir gladare av solen, faktiskt. Kvällen bjöd på fest, först på teg och sen på hedlunda. Mycket trevligt.
   Igår var vi trötta, men tog oss ändå ut på en promenad längst älven. Sen när Danne for hem, somnade jag. 

Idag har jag varit ute på stan och lämnat ut mitt cv. Snart kommer Klarre och Bea, och sen ska jag och bea dansa!

Jag bara glider

Jag som trodde att få en egen dator skulle leda till ständig uppkoppling... Om sanningen ska fram så har jag inte suttit vid datorn på flera dagar nu. Några One Tree Hill avsnitt har den visserligen bjudit på, men ingen msn och inget bloggande. Nu sitter jag här, bara för att jag kände mig tvungen att skriva något. Jag lever i alla fall.

Veckan har varit slapp, skolan är slappare än någonsin nu och jag bara gillar läget. Pappa gillar det inte, han tycker att jag bara glider, men innerst inne tror jag att han är avundsjuk. Jag förtjänar pluggfria dagar, det gör jag faktiskt. Och sen är det ganska nice att jag varit ledig idag, att jag är ledig i morgon OCH på måndag också. Långhelgen!

Annars håller vårt hus på att falla sönder. Vattenskada som ledde till sprickor i taket på undervåningen, som ledde till ras av stora betongbitar. Snart faller nog hela övervåningen ner. "För allting faller. Förr eller senare faller allt." Åh längesen jag läste boken nu. Hur som helst, nu är jag less på alla rörmockare och byggkillar som väcker mig på morgonen med sitt borrande (iofs är en kille en riktig goding), men nej jag är less. Fick panik igår på morgonen av allt rasande i taket, så jag sprang över till vickie. Hann inte ens stänga av tv:n. 

 



förresten

Så blev jag attackerad med hårda snöbollar på väg från bussen igår. Av en jävla skitunge som råkar vara min granne!? Han liksom gick några meter bakom mig, och efter att han träffat mig rakt i ryggen (och det var fan pain), så fortsatte han att kasta! Vad fan är felet, han måste ju vara störd på riktigt. 

Sov annars en otroligt dålig natt, allt på grund av min handled, som från förra natten blivit helt störd så jag inte kunnat röra på den typ. Denna natt har jag vaknat säkert 15 gånger av att det smärtat i handen, har inte kunnat ligga bekvämt alls. Fattar inte vad som har hänt, vad kan man göra i sömnen som gör så sjukt ont i två dagar liksom? Det är ett mysterium.

Dagen har hittills bjudit på kaffe med pappa på Barista, godisätande, och tv-tittande samtidigt som jag följer Dannes match från stockholm. Han gjorde nyss ett mål, go boyfriend.

Ikväll blir det chill hos Vickie, pöss

hej jag känner mig ful och ensam

Det är fredagkväll. Jag ligger ensam i soffan framför någon värdelös film som visas på kanal 5. Helt ensam är jag iofs inte, Stina ligger sovandes bredvid. Chipsskålen är tom, colan är urdrucken och let's dance fortsätter inte förrän om typ en halvtimme. Innan dess kommer jag ha hunnit somna, här i soffan, bredvid Stina. 

Daniel är i Stockholm i helgen och spelar hockey. Han har ett mer spännande liv än vad jag har. Jag ligger ensam hemma i ett stort hus och väntar på let's dance.

ljusare tider


Jag vill till mina fastrar i Uppsala. Jag vill till Vera. Bort vill jag i alla fall,  och snart tror jag nog att jag rymmer. Just nu är Umeå bara piss. Kiss och bajs. Alla dagar ser likadana ut och det är ju ändå tråkigt. Skolan suger. Jag har tusen grejer jag måste göra innan fredag, då det är både matteprov och spanskaredovisning. Jag är fan på att hoppa av skolan.

Men ändå gör jag ingenting, jag pluggar inte matte eller spanska, trots att jag vet att jag måste göra det för att klara det. Jag ligger i sängen med en brännande laptop i knät. Väntar på att pappa ska komma och hämta mig. Väntar på middagen, väntar på att jag till slut ska ta fram matteboken ur väskan, väntar på att kvällen ska ta slut. Jag väntar på ljusare tider.

Nu kommer pappa, hejs



8 mars

Idag fyller Daniel år, 18 år. Det är även internationella kvinnodagen. Mycket händer den 8 mars helt enkelt.

Dagen har bestått av fika i mängder, bla världens godaste och mäktigaste chokladtårta made by jag, Danne och Vickie. Födelsedagsbarnet fick fina presenter, vi har tittat på efterlängtade One Tree Hill, vi har ätit godis, vi har lekt kurragömma, vi har spelat bubbleshooter, vi har sjungit allsång, vi har myst med Alwin, vi har bakat pizza, vi har ätit pizza och vi har kollat på Wipeout. Där tog det slut. Med andra ord en mycket bra dag, det blir alltid bra dagar.

Att skolan börjar i morgon känns helt fel. Har inte varit där på nästan två veckor nu pga min sjuka, så det känns nästan som att det är sista dagen på jullovet eller något sådant. Jobbigt känns det, men det är då man ska njuta av tiden så länge den varar. 

Förresten är jag nog så kär som man bara kan bli.

bullar och varm choklad

Bra helg. Den bästa på länge faktiskt. 
Gårkvällen spenderades i röbäck med Daniel, Vickie och hela kvarterets ungar, kändes det som. Full rulle var det hela kvällen, men mysigt och gosigt och bra. Idag vaknade vi av solen och efter frukosten tog jag, Daniel och Wilma pulkan, bobben, stjärtlappen och en matsäck och traskade iväg till pulkbacken. Många åk och mycket varm choklad och bullar blev det i solen. Myyyys.

I morgon fyller Daniel år, hihi lycko han.

"en sårad ängel"

Skön morgon. Precis så jag vill att morgnar ska se ut. 
Vaknade, helt utvilad kl 8 av att solens strålar fyllde rummet och det var sådär lagom svalt i rummet. Tyst var det också, alldeles tyst. Jag tycker nog att morgonen är den bästa tiden på dygnet. 
    Låg kvar i sängen länge och läste Jonas Gardell's "En komikers uppväxt", och konstaterade att jo, jag gillar nog honom ändå. Jonas Gardell. Har alltid varit osäker när det gäller honom, har inte tyckt att han varit speciellt märkvärdig. Men nu har jag nog ändrat min åsikt. Bra är han i alla fall på att skriva. Riktigt bra faktiskt.

Så det har varit en skön morgon i sängen. Faktum är att jag fortfarande ligger kvar. Med te på nattduksbordet. Varm chai. Det bästa mot halsen. 

Kan fortfarande inte prata, men jag bryr mig inte. Jag ska njuta av den här tystnaden lite till. Åtminstone ett tag till, sen ska jag försöka harkla mig sådär manligt och hoppas på en röst. Sen ska jag bege mig till röbäck. Så jag har längtat. 

"Han rosslar, han snorar, han snubblar i den djupa snön,
och ängeln eller demonen eller vad det än är som förföljer honom
vinner på honom.
Han hör ljud av hotfullt flaxande vingar.
Han vrider på huvudet och ser ögon som glödande kol, utspärrade klor som hugger efter honom,
och han skriker.
Och när han skriker snubblar han, och när han snubblar faller han.
Han faller och faller och faller.
För allting faller.
Förr eller senare faller allt."
- Jonas Gardell, En komikers uppväxt

African Rooibos

Jag har troligtvis halsfluss. Stryp mig. Hugg av min hals tack, jag behöver inte mitt huvud längre. Kan inte prata alls, och jag har allvarligt talat inte haft så här ont i hela mitt liv. Och jävla vårdcentralen kan ta sig. Jag orkar inte vänta på en undersökning I MORGON? Sjukvårdsupplysningen uppmanade med att dricka te. Och det har jag gjort, liter med te. African Rooibos. Det är det enda jag har i magen just nu, inget annat kommer förbi spikarna i min hals.

Jag orkar inte längre

Jag vill till daniel, men samtidigt orkar jag inte lämna soffan. + att jag inte kan prata, att jag är arg och sur på allt. Han orkar nog inte med mig. 

Nu ska jag koka mer vatten och göra mer African Rooibos. Och längta lite till i höst.

d




saknar dig snygging





RSS 2.0